21/4/08

Αίσχος!!!

"Απλοποίηση" της ελληνικής γραφής;

17/04/2008
O κύπριος ευρωβουλευτής Μ. Ματσάκης

O κύπριος ευρωβουλευτής Μ. Ματσάκης
Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως "τροφή για σκέψη" τα εξής:

1. Να καταργηθούν τα γράμματα "η" και "υ" και να αντικατασταθούν από το γράμμα "ι".

2. Να καταργηθεί το γράμμα "ω" και να αντικατασταθεί από το γράμμα "ο".

3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: "αι"---> "ε", "ει"--->"ι", "οι--->ι", "υι"--->ι", "αυ"--->"αβ", "ευ"--->"εβ"

4. Να καταργηθεί η χρήση του "γγ" και να αντικατασταθεί από το "γκ".

5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα "ς" και να αντικατασταθεί από το γράμμα "σ".

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ο .ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν , ξ , ο , π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το "ου").

Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής "καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας".

Είναι δυνατόν ένας Έλληνας να ζητάει την απλοποίηση της γλώσσας του; Και το βαφτίζει "απλοποίηση". Αυτό δεν είναι απλοποίηση είναι ΑΛΛΟΙΩΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Είναι θέμα Εθνικής Προτεραιότητας η Προστασία της Γλώσσας μας. Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που ο προδότης που ακούει στο όνομα Ματσάκης έθεσε το θέμα της "απλοποίησης" της γλώσσας μας. Πρέπει να απομονωθεί και να γίνει σε βάθος έρευνα ποιος τον βάζει να τα λέει αυτά. Πρέπει να λογοδοτήσει και άμεσα.

Απο ποιόν τα ματσώνει ο Ματσάκης;

Η φωτογραφία είναι μεγάλη για να δούν όλοι τον Εφιάλτη.

Η Ελληνική Γλώσσα βάλλεται και μαζί της η Ελλάδα και ο πολιτισμός της
Πότε θα σταματήσει η επίθεση σε ότι Ελληνικό; Γιατί δεν σταματούν; Τι φοβούνται τελικά;


ΠΗΓΕΣ: ΣΚΑΪ.gr1 σχόλιο:

ria είπε...

στηλιτεύουμε τα λάθη των άλλων, ας μην ξεχνάμε ότι πριν μερικά χρόνια, η ευρωβουλευτής του πασοκ τότε άννα διαμαντοπούλου εισηγηθηκε να καθιερωθεί ως επίσημη γλώσσα της ελλάδας η αγγλική! και μετά απ' αυτό έχει εκλεγεί βουλευτής και έχει και αρχηγικές βλέψεις!

Recent Comments

Blogroll


Banners


Επισκεφτείτε το Αρχείο Γνωμικών στο Atheoi.org


Κύπρος 1974-2008 -- 12.784 Μέρες Κατοχής

8 προβολές και 7 κείμενα για την Eισβολή στην Κύπρο στο alloukiallou.blogspot.com
eXTReMe Tracker

- -