4/1/09

Alien Rods






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ και οι Θρακιώτες
«Σκεπτόμενοι»

«Δρυός πεσούσης πάς ανήρ Ξυλεύεται»

Την Τετάρτη το μεσημέρι, με την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του υπουργικού Συμβουλίου, και της πολιτικής υποβάθμισης του κ. Στυλιανίδη, οι θαμώνες των καφενείων των καφετεριών και περιπατητές της Πλατείας, άρχισαν να συζητούν και να σκέφτονται από τα νέα του καθήκοντα ο πρώην υπουργός Παιδείας, πως μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα του.

Σταχυολογήσαμε μερικές σκέψεις και προτάσεις:
1)Τώρα ως υπουργός Μεταφορών, μπορεί να επαναφέρει το παλαιό επάγγελμα του εισπράκτορα στα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας. Δημιουργώντας αυτές τις νέες εργασίας α)θα μειώσει την ανεργία της περιοχής β) θα διορίσει εκατοντάδες εισπράκτορες, για να εξασφαλίσει την αμφισβητούμενη επανεκλογή του.
2) Για την ανάπτυξη της περιοχής μας, θα εξορυχτούν τα υπάρχοντα κοιτάσματα «πετροκάρβουνου» της Καρυδιάς, το οποίο θα χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη, οι ατμομηχανές των τραίνων, οι οποίες μετά πολλά χρόνια «λούφας και παραλλαγής», θα τις δούμε σύντομα να κυκλοφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας, και έτσι θα επιτύχει και η οικολογική (πράσινη) ανάπτυξη.
3) Με την σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Καμένου, ο κ. Στυλιανίδης μπορεί να θέσει σε κυκλοφορία ατμοκίνητα καραβάκια (μιάς και θα έχουμε πετροκάρβουνο) στη λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας. Με την συγκατάθεση του Πρωθυπουργού και των συναρμόδιων υπουργών, μετά από πρόταση του νέου υπουργού Μεταφορών, ο λιμένας Πόρτο-Λαγός, θα μετενομασθεί σε λιμένα του Μπουρνόβα, για να θυμίζει τον ομώνυμο λιμένα της Σμύρνης.
Τα τρία βαποράκια που θα δρομολογηθούν, για να εξυπηρετούν, τον πολυδιαφημιζόμενο θρησκευτικό τουρισμό, θα καθελκυσθούν σε ειδική τελετή, και θα λάβουν τις ονομασίες: «Ηγούμενος Εφραίμ», «ηγούμενος Αρσένιος» και «Άρης».
Στο βαποράκι «Άρης» θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, θρησκευτικού περιεχομένου (πχ. Των Κάβειρων Μυστηρίων), δωρεά των πινάκων του μασόνου συλλέκτη Μανέ.
4)Για την υλοποίηση της συμφωνίας, μεταξύ του Νομάρχη Ροδόπης και του Αμερικανού Προξένου, σε ότι αφορά τις εναλλακτικές καλλιέργειες για την παραγωγή οικολογικών προϊόντων, πιλοτικά ο κ. Στυλιανίδης με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού Γεωργίας κ. Χατζηγάκη, θα «απαγορεύσει», την χρησιμοποίηση των γεωργικών μηχανημάτων που καταναλώνουν ως καύσιμη ύλη πετρέλαιο. Από τούδε και στο εξής, για επιτευχθούν οι «οικολογικοί στόχοι», οι γεωργικές καλλιέργειες θα γίνονται με παραδοσιακά μέσα. Ως μέσον μεταφοράς θα χρησιμοποιείται η παραδοσιακή βοϊδάμαξα, και το αλέτρι το μεταλλικό θα αντικατασταθεί με το ξύλινο.
Παραδοσιακά, γεωργικά εργαλεία εκτίθενται στο Μουσείο Ξυλαγανής, (πατρίδα του κ. Στυλιανιδη), το οποίο επιμελείται η κ. Πολιτσάκη πολιτική φίλη του κ. υπουργού Μεταφορών.
Είναι φυσικό να προθυμοποιοιθεί η κ. Πολιτσάκη να δώσει τα παραδοσιακά γεωργικά εργαλεία στους τεχνίτες να τα μελετήσουν, και μετά να τα κατασκευάσουν.
5)Με την εκμετάλλευση της κοπριάς των βοδιών, θα επιτευχθούν δύο οικολογικοί στόχοι:Ένα μέρος της «παραγόμενης» κοπριάς θα χρησιμοποιείται για την λίπανση των αγρών που θα εφαρμοσθούν οι εναλλακτικές καλλιέργειες, και ένα μέρος ανάλογα με τις ημερήσιες ανάγκες θα αποστέλλεται στο νέο υπουργό Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλο, για να χρησιμοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, για την αντιμετώπιση των φοιτητικών διαδηλώσεων μετά από την κατάλληλη επεξεργασία της, αντί των αντί-οικολογικών δακρυγόνων που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Έτσι η περιοχή μας θα καθαρίσει και από την «Κόπρο του Αυγείου».
EMILIO SALVATORE

ΣΑΣ. Έρχονται οι Αποκριές και ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε με «χαβαλέ» το Καρναβάλι της Ξυλαγανής και φέτος.

Recent Comments



Blogroll


Banners

Τα Αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας

Επισκεφτείτε το Αρχείο Γνωμικών στο Atheoi.org


Κύπρος 1974-2008 -- 12.784 Μέρες Κατοχής

8 προβολές και 7 κείμενα για την Eισβολή στην Κύπρο στο alloukiallou.blogspot.com

Clicky Web Analytics
eXTReMe Tracker

- -