1/7/10

Ι Τ Ε Π Α Ι Δ Ε Σ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν !

Είναι απαραίτητη η ενότητα μέσων και σκοπού γιατί η διάσταση των δύο αυτών μεγεθών οδηγεί στην διάλυση. Τα μέσα και ο σκοπός δεν πρέπει να διαφέρουν. Η ανθρώπινη θέληση πρέπει να υπηρετεί τον σκοπό. Συνεπώς οι θελήσεις και τα μέσα πρέπει να ταυτίζονται. Ολο το κακό προέρχεται από την διάσταση ή διάσπαση της ανθρώπινης θέλησης. Οι άνθρωποι θέλουν κάτι, αλλά θέλουν και το αντίθετό του κι αυτή η μάχη μεταφέρεται μέσα τους. Οπότε, είναι ανίκανοι να υπηρετήσουν γνήσιους επαναστατικούς σκοπούς.


Η Σημαντική επανάσταση δεν είναι άλλη παρά η ανάσταση της Ελληνικής ψυχής, κι αυτό δεν επιτυγχάνεται ούτε με κροτίδες ούτε με δολοφονίες. Η Πνευματική επανάσταση, η Ανάσταση της Έλληνικής ψυχής, προϋποθέτει Ελληνική αυτογνωσία. Και τα όρια της Πνευματικής Ελλάδος σε καμμία περίπτωση δεν είναι τα φυσικά της σύνορα. Δηλαδή η Πνευματική Ελλάδα δεν είναι οριζόντια αλλά ανυψώνεται κάθετα έως τις Πλειάδες, τον Σείριο, την Μεγάλη Αρκτο, την Ανδρομέδα. Δηλαδή είναι η Συμπαντική ενδοχώρα, τα κύρια διοσημεία της οποίας ανέρχονται σε 55 και πλέον Κλεισώνυμες ονοματοποιήσεις. Συνεπώς είναι αδήριτη ανάγκη η Σημαντική μαθητεία όλων των Ελλήνων στην Αείζωη Ελληνική Γραμματεία.


Σχεδόν όλοι οι Ελληνες Κλασικοί ήσαν - και φυσικά παραμένουν - πνευματικοί αβατάρ (απεσταλμένοι), δηλαδή Διόσταλτοι. Ο Δίας και το Δωδεκάθεο δεν ενοικεί στον Ολυμπο αλλά στο αιθερικό διάστημα. Ο αιθέρας διαθέτει πανταχού παρουσία (ο Δίας είναι αιθέρι ναίων και αιθεροβάμων, δηλαδή κατοικεί και βαδίζει στον αιθέρα). Αλλωστε ο Ολυμπος δεν είναι ένα φυσικό βουνό, αλλά «τόπος όπου δεν πίπτει όμβρος ή χιών», όπως τονίζεται από τους αρχαίους. Συνεπώς ο αιθερικός Ολυμπος όπου και κατοικούν οι 12 Θεοί, δεν είναι παρά οι οραματοσειρές του Απείρου ή όπως έχει τονισθεί ποιητικά: «οι αείφλογες, αείζωες, ελικομύητες ιδεοσειρές». Το σημαινόμενο του ΔΙΑ ανευρίσκεται αν αναγραμματίσουμε τις δύο λέξεις ΔΙΑ - ΙΔΑ.


Συνεπώς, διάστημα σημαίνει ιδεάστημα. Ο τόπος, ή πληρέστερα η ουτοπία όπου ενοικούν τα ιδεατά όντα, τα όντως όντα, τα αείζωα όντα. Το κεντροσημείο της Ελληνικής Γραμματείας ήταν, είναι και παραμένει το Αεί Παρόν, συνεπώς αληθινοί Ελληνες είναι αυτοί που στην Νουτοπία τους (δηλαδή στην νοόσφαιρά τους) συνενώνουν τα προ τ' εόντα (παρελθόντα), τα τ' εόντα (παρόντα), τα τ' εσόμενα (μέλλοντα) και τότε τα παιδιά του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, δηλαδή οι Ελληνες, θα είναι πάλι σε θέση να ενώσουν το μακρινό και το κοντινό. Η καλλίτερη ασπίδα μας - η ασπίδα της Αθηνάς- είναι η επίγνωση οτι η Ελληνική Γραμματεία είναι Αθάνατη. Οφείλει λοιπόν κάθε γνήσιος Ελληνας να διανύσει την Ιερά οδό από την θνητότητα στην αθανασία ή από την προσωπικότητα της Ελλάδος στην εκδήλωση της ψυχής της.


Κάλεσμα των απανταχού Ελλήνων να αγωνισθούν όχι μόνον γιά τα κείμενα αλλά και γιά τα ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΑ του Αείζωου Πνευματικού Ελληνισμού. Γιατί τα ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΑ δεν είναι μόνον η πηγή του Κανάθου αλλά η επουράνια Φωτοπηγή στην οποία κατευθυνόταν ο Πήγασος. Ας γίνουμε όλοι οι Ελληνες αναβάτες του Πήγασου κι ας στοχεύσουμε προς το κοσμομαγνητικό κέντρο του Αεί Παρόντος.

Κι επειδή το μήνυμα κι ο κομιστής του είναι ένα, πρέπει η σύγχρονη Πνευματική Ελλάδα να στείλει το μήνυμά της όχι μόνον προς τους ορατούς αλλά και προς τους αόρατους Ελληνες:


Εξακολουθούμε να αποδεχόμαστε τον πατέρα Δία, τον πατέρα Πνεύμα και να θέλουμε να γίνουμε ένα μ' αυτόν. Εξακολουθούμε να θέλουμε να λάβουμε μέρος στην μεγάλη αφύπνιση. Εξακολουθούμε να θέλουμε πάνω απ' όλα την Πνευματική Αναγέννηση της Ελλάδος που δεν μπορεί να επέλθει μέσω του τυπικού ακαδημαϊσμού και της τυπικής πλαστής παιδείας. Γιατί οι εκπρόσωποι αυτής της παιδείας δεν είναι πνευματικοί πυρφόροι. Αυτοί είναι ο θρίαμβος της αδυναμίας. Οι αλύτρωτοι δεν μπορούν να λυτρώσουν κανέναν. Το Αξίερο Ελληνικό Πνεύμα αναζητά τον αληθινό του Ηρακλή που θα τον λυτρώσει, επειδή η παγκόσμια κακοδαιμονία ή η ψευδής παγκοσμιοποίηση το έχει προσδέσει στον Καύκασο της ευτέλειας όπως άλλοτε τον Προμηθέα.


Η ανόσια παγκοσμιότητα βάλλει ενάντια στο Αείζωο Ελληνικό Πνεύμα. Παράφρονες προστατεύουν τα ιδιοτελή συστήματα της σκέψης τους. Αυτοί κομίζουν το δώρο του θανάτου κι εμείς το δώρο της αιωνιότητος. Η άγια στιγμή του Ελληνισμού θα είναι η πνευματική του αναγέννηση μέσα απ' τις στάχτες του. Γι αυτό ο κάθε Ελληνας πρέπει να αφήσει μέσα του χώρο για την Αιωνιότητα. Προς τον σκοπό αυτό, πρέπει να δώσουμε όλοι οι αναπαλλοτρίωτοι Ελληνες τον εγκάρδιο χώρο και χρόνο μας γιά την Σημαντική Αναγέννηση της Ελληνικής Ψυχής.


Η πίστη και το όραμά μας πρέπει να ενωθούν ώστε το Αγιο Πνεύμα της Σημαντικής Ελλάδος να διαλάμψει Πυρφόρο και να καταυγάσει το ορατο-αόρατο στερέωμα. Γι αυτόν τον Ιερό σκοπό και η μεγαλύτερη θυσία δεν είναι τίποτα, ενώ η απιστία στην Αείζωη Ελληνική Πνευματικότητα είναι πίστη στο τίποτα. Πρέπει να εγκαταλείψουμε όλα τα παγκοσμιοποιημένα παίγνια που λαμπυρίζουν και παραπλανούν και να στραφούμε και πάλι στην ενδοχώρα του Πανουράνιου Ελληνικού Στερεώματος.


Το σύνθημά μας ας είναι: «ΕΣΩ ΚΑΙ ΑΝΩ». Από τα βάθη των αιώνων ακούγεται μέσα μας η Ελληνική φωνή : Εγκαταλείψτε την αναξιότητα. Εγκαταλείψτε την τεχνοκρατική παιδεία, παιδεία που έχει σαν σύμβολο τον Τάλω. Ολοκληρωθείτε κοιτώντας κατάματα το Αιώνιο.


Η επωδή μας ας είναι: «Θα αναγεννηθούμε πνευματικά κάτω από τα αιωνοβλέφαρα του Απείρου. Ο Δίας διαρκεί και μας αρκεί κι αυτός μας κατευθύνει πάντα και μας αναγεννά».


Ε Ν Ω Δ Ω Ν

28.06.2010Δεν υπάρχουν σχόλια:

Recent Comments

Blogroll


Banners


Επισκεφτείτε το Αρχείο Γνωμικών στο Atheoi.org


Κύπρος 1974-2008 -- 12.784 Μέρες Κατοχής

8 προβολές και 7 κείμενα για την Eισβολή στην Κύπρο στο alloukiallou.blogspot.com
eXTReMe Tracker

- -